Hoppa till sidans innehåll

Inställd tävling återigen

26 MAJ 2021 22:49
Tyvärr måste vi meddela att GEC-tävlingen den 5 juni är inställd. In i det sista har vi arbetat frenetiskt med att försöka genomföra tävlingen. Men trots all ansträngning måste tävlingen ställas in.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 22:49

In i det sista har vi arbetat frenetiskt med att försöka genomföra tävlingen den 5 juni. Men trots all ansträngning måste tävlingen ställas in. 

Vi får ofta frågan varför vissa tävlingar får genomföras och andra inte. Det förenklade svaret är att det i slutändan baseras på de lokala föreskrifterna och förutsättningarna i respektive region. Till exempel tog vi beslutet förra gången med hänsyn till det ansträngda läget i den gotländska sjukvården.

Tack vare pandemin förändras hela tiden förutsättningarna, och därmed även olika instansers tolkning av gällande rekommendationer. Svemo gör sin tolkning, de lokala myndigheterna en annan. Detta har försvårat tillståndsprocessen och vi har inte fått tillstånd av Polisen i tid, något som Svemo uttryckligt meddelat att vi inte behöver för publikfria tävlingar. 

Från och med 1 juni införs lättningar i begränsningsförordningen. Detta ser vi som positivt då det förenklar och förhoppningsvis motverkar de variationer som vi ser i dagsläget.

Så misströsta inte. Givetvis blickar vi framåt och lägger nu vårt fokus på höstens tävlingar. 

/Organisationskommittén
Gotland Enduro Championship

Skribent: Reine Olofsson
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer

Postadress:
Gotland Enduro Cross MS - Motorcykel och Snöskoter
Fredrik Krusare, Tellusgatan
62141 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info